אירועים לגמלאים בארגון המורים - ההצגה נועדה לצורך קביעת זכאות.
ציבור גמלאי הארגון שלום, אני שמח להיענות לבקשת מורים גמלאים רבים לקיים סיור בנגב עם לינה במלון אירוס הנגב אני בטוח שתיהנו כמו תמיד דר' נתן כהן רכז ארגון המורים ק. גת – באר שבע והנגב
טיול בדרום עם לינה במלון אירוס ירוחם
בתאריך 3-4/1.2023
אודות המלון: בלב המדבר בפאתי עיירה מדברית שקטה ומתפתחת קם לו מלון אירוס המדבר. מקום שליו עם אווירה ביתית וחמה, שקט ממכר ושממה שפורחת. מלון סוויטות מפנק, חדרים מפוארים נווה מדבר המשמש כעוגן יציאה למרחב המדברי, לפעילות בטבע, לסיורים אתגריים, לפעילות לגיבוש קבוצתי וחברתי. מקום מושלם לחופשה במדבר המלאה באטרקציות ופעילויות למשפחה, כשבסופה של כל פעילות חוזרים לחדרי איכות, רוגע, כיף ולפינוק רוחני וגסטרונומי כאחד.
יום הראשון: יציאה בשעה 7:00 מרחבת הקונסרבטוריון העירוני
מסלול הטיול: ביקור וסיור בהדרכת בוגר בבית השנטי במדבר: בית השנטי במדבר הוא כפר טיפולי-שיקומי המיועד לבני נוער בגילאים 21-14 הנמצאים בסכנה ממשית ומידית. בני הנוער מגיעים לכפר לאחר שנאלצו לעזוב את ביתם בשל אלימות פיזית, מילולית, מינית או נפשית, התעללות, נטישה או היפלטות ממסגרות טיפול פורמליות. בני הנוער מופנים לכפר על ידי רשויות הרווחה או מגיעים אליו באופן עצמאי. עם הגעתם, בני הנוער מוקפים במשפחה מחבקת וזוכים לטיפול אישי וחם. המדבר, על הטבע והשקט שבו, מהווה מוטיב מרכזי בשיטות הטיפול המוצעות לבני הנוער שמגיעים אל הכפר אנדרטת לזכר הקומנדו הצרפתי: כאן, משלט י"ג באזור משלטי ביר תמילה, היה מתחם גדודי מצרי במלחמת העצמאות. בסוף דצמבר 1948 כבשו כוחות חטיבת נגב-פלמ"ח את השטח ובכך ניתקו את כוחות המצרים בין ניצנה לביר עסלוג'. בהמשך פשטו כוחות ישראל אל מבואות אל-עריש, ובינואר 1949 הוכרע הקרב על הנגב ופסקה הלחימה. במקום זה ניהלה יחידת "הקומנדו הצרפתי", יחידת לוחמים דוברי צרפתית (עולים חדשים ומתנדבי חוץ לארץ) במסגרת הגדוד התשיעי בחטיבת הנגב, קרב קשה. במצפור מונצחים שמונה נופלי היחידה.
סיור באגם ירוחם: אגם ירוחם נקווה מאחורי סכר גדול, שנבנה באפיק של נחל רביבים בשנים 1953-1954 כדי לרסן את הגאויות בנחל, לתפוס מי שיטפונות חורפיים וליצור אגם מים לנוי ולנופש. הוא נועד גם כדי להעביר מים בצינורות להשקיית השטחים החקלאיים של קיבוץ משאבי שדה. סדנת תיפוף יגאל דן, חבר בלהקת צלילי ראג, מכניס אותנו לאולם התיפוף והדרבוקה בניחוח הודי. החל מתיפוף על הגוף ,דרך תרגילים ומשחקי מקצבים ועד לליווי של שירה משותפת תוך הצצה למסורת הקהילה ההודית בירוחם, מפגש המסתיים על פי רוב בריקודים סוחפים.
בסיום הגעה למלון אירוס ירוחם
יום השני: 7:00-9:00 ארוחת בוקר, בשעה 10:00 החזרת חדרים ויציאה למסלולים הבאים.
תצפית הר אבנון: המכתש הגדול, מכתש חתירה, נדמה לביצה ענקית שחפרה בור עמוק ואחר נלקחה משם. במצוק המערבי של המכתש מתרומם הר אבנון, מחשוף - קונגלומרט, הר אבנון מתרומם ממש על שפת המצוק והמראה ממנו מרהיב. קירות המכתש המצוקים נראים היטב ולמעשה מכאן רואים את מלוא יופיו של המכתש. תצפית מואב: נקודת תצפית מרהיבה באזור בתי המלון. נופי מדבר יהודה, ים המלח והרי מואב נפרשים במלוא הדרם. במקום ניצב פסל סביבתי של הפסל יגאל תומרקין לזכר מבצע לוט לכיבוש. הפסקת צהריים עצמאית וזמן חופשי בקניון ערד. גן לאומי תל ערד: אחד התילים המקראיים החשובים בדרום, ולידו ריכוז פריחה של אירוס שחום.
בסיום החזרה הביתה הטיול מסובסד ע"י הארגון המחיר לאדם בחדר זוגי הוא 670 ש"ח וכולל: אירוח במלון אירוס ירוחם בסיס חצי פנסיון מדריך מוסמך ומנוסה אוטובוס תיירים צמוד
שימוש במתקני המלון: בריכה חצי אולימפית, כניסה לאתרים: בית השנטי, תל ערד, סדנת תיפוף הערות: על חבר/ת הארגון לדאוג לבן זוג לחדר אפשרות ביטול השתתפות : לא יאוחר מ 10 ימים לפני היציאה .
סרטון להמחשה
אודות הפעילות וסוגי הכרטיסים
תאריכים נוספים לבחירה
מופעים נוספים עבורך
פרטי הזמנה
לאחר הצגת פרטי ההזמנה תוכלו:
* לבטל את ההזמנה
* הפקת קודי עסקה למימוש הכלולים בשוברים ובכרטיסים בהזמנה.
* הורדת הכרטיסים דיגיטליים
* הפקת קבלה דיגיטלית